Diensten

Ik ben freelance journalist en eindredacteur. Daarnaast schrijf ik informatieve webteksten, brochures, blogs en voice-overs. Ik ben ook in te schakelen voor verhollandsing van Vlaamse teksten.

 
christin-hume-505823-unsplash.jpg

Journalistiek werk

Als religiewetenschapper ben ik geïnteresseerd in religie, andere culturen en sociale ongelijkheid. Mijn specialisatie is het boeddhisme. Ik schrijf ook graag over seksualiteit en genderkwesties. Een groot deel van mijn portfolio bestaat uit interviews waarin ik persoonlijke worstelingen voor het voetlicht breng. Ook wil ik onrecht aan de kaak stellen. Zo schrijf ik geregeld over vluchtelingen en over het seksueel misbruik in de boeddhistische wereld.

Met mijn journalistieke werk wil ik inspireren, informeren, en de blik van de lezer vergroten.

Bekijk mijn portfolio

 
kelly-sikkema-273133-unsplash.jpg

Content

Informatieve content moet voor een breed publiek begrijpelijk zijn. Ik schrijf over het boeddhisme voor uitgeverij Oase Media en maak artiestenbio's voor het festival Reggae Geel. Eerder schreef ik over toeristische projecten in de provincie Groningen voor Onderzoeksbureau Elles Bulder. Ik kan me een onderwerp goed eigen maken en het uitwerken in heldere taal. Een wetenschapsbijlage, een brochure: kom maar door!

 
Eindredactie

Eindredactie

Sinds 2016 werk ik als eindredacteur bij Gazet van Antwerpen. Ook voor de Boeddhistische Omroep nam ik de eindredactie voor mijn rekening, voornamelijk voor de jongerenwebsite Bodhitv.nl.

  • Ik check op type- en grammaticafouten en verander hier en daar de zinsvolgorde, zodat de tekst goed loopt.
  • Ook ruim ik stijlfouten uit de weg, zoals verhaspelde uitdrukkingen en verkeerde voorzetsels.
  • Ik houd een oogje in het zeil voor typisch Vlaamse fouten.
  • Tot slot hoort ook factchecken bij de eindredactie.
  • Is de begintekst niet goed genoeg, dan is herschrijven een optie.
 
Voice-over

Voice-over

Bij een toffe animatie of explanimation hoort een pittige, korte en duidelijke tekst. De stem geeft duiding bij het beeld, laat stiltes vallen, en vertelt met een prettig, melodisch ritme. Tongbrekers zijn uit den boze. Ik schreef voice-overs bij filmpjes waarin een de app Tessa gepresenteerd werd aan Ahold, en werkte ook mee aan animaties die gebruikt worden in godsdienstlessen op basisscholen.

 
bloom-blooming-blossom-843232.jpg

Verhollandsing

Ik ben een Fries in België. Dankzij mijn baan als eindredacteur bij Gazet van Antwerpen zit ik op de eerste rij als het op taalverschillen aankomt. Woorden betekenen verschillende dingen, er zijn variaties in werkwoordvolgorde en beide landen hebben een schatkist aan uitdrukkingen die aan de overkant van de grens niet begrepen worden. Ik spot tussentaal en weet precies wat correct Belgisch-Nederlands is. Voor verhollandsing van Vlaamse teksten ben ik uw vrouw.

 
beverage-computer-flower-948888.jpg

Tekst, tekst, tekst

Ik ben een schrijvend manusje van alles. Bedrijfswebsites, blogs voor iProspect, nieuwsbrieven voor de Boeddhistische Omroep, copy voor apps, posts voor op sociale media, zelfs hele marketing- en promotieplannen vloeiden al uit mijn pen. Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Stuur mij een e-mail, dan hebben we het erover!